• Hung Nguyen tycker att det är så roligt att laga mat att han alltid vill stå i köket. Foto: Emma Garzon

En meny som sticker ut

Den nya restaurangen Nihao har en meny utöver det vanliga. Både dag och kväll får gästerna välja mellan 40 rätter med dofter av Kina och Thailand.

Nihao, som betyder god dag, öppnade den 28 oktober. Enligt ägare Hung Nguyen har restaurangen hittills fått många lovord. Hung Nguyen har 15 års erfarenhet inom restaurangbranschen och han har tidigare startat två restauranger. I dag lagar han själv all mat på Nihao, om det inte är stora bokningar.

–Jag vill alltid stå i köket för att det är så roligt att laga mat. Förut kunde jag bli stressad av att vara själv i köket, men nu är jag mycket lugnare, säger han och tillägger att det bästa med jobbet är när kunderna uppskattar maten.

Från den långa menyn rekommenderar Hung Nguyen räkor med thailändska kryddor, specialfriterad oxfilé med thaisöt chilisås samt stekta nudlar med kycklingfilé, biff och räkor.

Passande vin

Restaurangen är mysigt inredd med små träd, mörkröda gardiner och tavlor på väggarna. Ovanför kassan står ölflaskor och flaskor med vitt och rött vin som är omsorgsfullt utvalda av företaget Bornicon och Salming som är duktiga på dryck.

–För oss är det viktigt att vinerna passar bra till asiatisk mat, förklarar Hung Nguyen.

Snart är det middagstid. Hung Nguyen går in i köket och förbereder sig för ännu en kväll i köket – platsen där han trivs allra bäst.