En riktigt glad sommar!

En gång i tiden sommarjobbade jag som tågvärd på SJ. Genom Linköping cyklade jag innan staden hunnit vakna, för att hinna till jobbet. Morgonens första tåg. Ett och annat tidningsbud passerade på gatorna och här och där syntes taxibilarna. I övrigt var det bara jag och fåglarna.

Det var en speciell känsla på något vis. Ljuset var på i full styrka men staden var tyst. På tågstationen möttes man av semesterfirare med fullpackat bohag på väg till flygplatsen, landet, eller en storstadsweekend.

Jag minns de där somrarna med värme när tåget susade genom Östergötland. Vardagen hade tagit paus och i stället tog ledigheten och lättsamheten över hos människor. Som om att semestermodet infiltrerar hela systemet och ger dig en skön avslappnad känsla som inte går att komma åt.

På senare år är det med pennan i hand jag gett mig ut i Östergötland. Man ser det mesta med andra ögon när man söker vinklar och ord. Allting blir spännande! Detta fantastiska landskap med sina milslånga fält i norr och bergsklädda kullar i söder.

 Denna sommar tar jag välförtjänt semester. Sovmorgnar, påtande i trädgården, grillkvällar, bad och skratt. Jag tänker upptäcka nya badplatser i min närhet, gå på loppis och äta glass.

Den här krönikan är också mitt sätt att tacka för mig. Nu packar jag ihop min journalisttid på Linköpings-Posten och ger mig iväg på nya äventyr. Sommaren är ju trots allt en perfekt tid att ladda för nystart!

I sommarnumret du har framför dig kommer du att bli inspirerad till att upptäcka Östergötland. Gå på konstrunda eller lär dig vindsurfa. Lyssna på musik och åk båt i skärgården. Det där lilla äventyret finns direkt utanför din dörr.

Glad sommar!