• Helen Paulsson blir 50 år men ser fram mot de åren som komma skall. Foto: Stefan Hedström

En serviceinriktad skånska

Helen Paulsson är född i Helsingborg, har bott både i Stockholm och i Värmland men sedan 2004 har hon sina bopålar i Hejdegården. I hela sitt yrkesliv har hon jobbat på krogen och hon gillar att resa på sin fritid.

Helen Paulsson har den där härliga skånska dialekten. Sedan är hon glad och har alltid ett ord över de gånger man handlat av henne på den tiden hon jobbade i ett gatukök. Numera arbetar hon på Martas Café i Missionskyrkan.

– Skriv att jag trivs jättebra där för det gör jag. Vi lagar all mat från grunden där och det är något jag tycker är väldigt viktigt. Många, även lite finare, restauranger kör med halvfabrikat och det gillar inte jag, säger Helen med bestämdhet i rösten. Som liten ”grebba” eller flicka som det heter på rikssvenska ville hon bli flygvärdinna men på gymnasiet gick hon Hotell- och restaurangutbildning med inriktning på kallkök och sedan dess har hon varit fast i krogsvängen.

Tufft - javisst

– Visst kan det vara tufft ibland men man får ha humor och sedan gillar jag att serva människor. De allra flesta som man möter i jobbet är ju väldigt trevliga.

2009 var Helen med i tv-såpan ”Bonde söker fru”. Något hon tyckte var kul och nu har hon även blivit antagen till ”Farmen” och precis när vi ses har de hört av sig från tv om något annat program där de vill att Helen är med.

– ”Bonde söker fru” var kul och jag var med ganska länge men det slog inte gnistor om oss direkt så det blev inget. Men det var en kul upplevelse som jag inte vill vara utan. Jag bjuder gärna på mig själv och efter en stund har jag dessutom glömt att kamerorna är på. Skulle det finnas ett ”Big Brother” eller ett ”Paradise Hotel” för lite äldre människor så skulle jag vara med direkt och utan att tveka. Vi som är lite äldre vill ju också ha kul, skrattat Helen.

Om drygt en månad fyller hon 50 år och då tänker hon ha öppet hus. Åldern är inte så viktigt menar hon men visst har hon blivit äldre och det märker hon av utan att ha några direkta ålderskrämpor. Att resa är även ett stort intresse för jubilaren.

Resa är livet

– Jag brukar resa utomlands två till tre gånger varje år och har varit i Thailand, Turkiet, Egypten, Marocko och många länder till. Drömresan går nog till Seychellerna skulle jag tro, säger Helen som började resa med sina föräldrar redan som fyraåring och då med ett propellerplan till Kanarieöarna.

– Att resa är livet för mig, jag var nyligen i Turkiet och ska snart dit igen. Jag tycker det är ett trevligt land att åka till, avslutar Helene Paulsson som firar sina första 50 år den 19 juni och då med att ha öppet hus.

Fakta Helen Paulsson

Akutell: Fyller 50 år i juni

Familj: Singel

Håller på: LHC och HIF