• Peter Trygg är mitt i livet. Foto: Julia Kimell

En Trygg 50-åring

Peter Trygg har gjort en både lång och omväxlande livsresa. Han är regionchef på Fonus, sångare i med ett eget band och en röst i världsklass samt är relativt ny segelbåtsägare.

- Jag tycker det känns bra att fylla 50 år. Det är rätt fränt säger den välklädde regionchefen som en gång i tiden var med i ett punkband som hette Aggressiva Kostymer som till och med spelat förband till legendariska Ebba Grön. Musiken är en sak Peter brinner för, antingen han sjunger solo med sin malmklingade röst eller i egna bandet Safeman Band. Där är det klassikisk hårdrock som gäller och då gärna med husgudarna Deep Purple. Från början sjöng han dock i Norrköpings gosskör efter som han är barnfödd i just den staden.

Ingen ålderskris

- Jag har nog aldrig haft någon direkt ålderskris utan funnit mig väl tillrätta med den ålder jag befunnit mig i. Dock kände jag mig lite vilsen när jag var runt 19 år och upp tills jag fyllde 23. Troligen för att jag kanske inte visste vilken rikting jag skulle gå i. Jag var också arbetslös en tid och det var på så sätt som jag hamnade hos FN och fick ett uppdrag i det forna Jugoslavien. Jag har även pluggat lite på universitet och det har jag haft en del nytta av. Peter berättar om ett omväxlande liv där militärtjänstgöring hos beridna högvakten och FN-tjänstgöring lett fram till en lång karriär på Fonus.

Regionchefen

- Jag har haft alla möjliga befattningar hos Fonus och är även borglig begravningsförrättare vilket jag tycker är bra då det handlar om att verkligen känna till företagets kärnverksamhet. Att vara regionchef för Fonus skiljer sig inte mycket från att vara just regionchef på vilket mellanstort företag som helst.

- Jag har alltid trivts med att ha jobb eller uppdrag där det handlat om att lösa uppgiften på bästa sätt och det oavsett vilken typ av arbete det gällt. Detta är också något som blir tydligt när man arbetar med militära uppdrag och jag har alltid sett som min starka sida att lösa uppgifter på ett bra sätt. Sedan gillar jag ordning och reda. Men åter till Peter Tryggs förestående högtidsdag. Denna tänker han fira hemma och trädgården med en fest där man kan komma som man är och under avspända former.

- Jag började planera min 50-årsdag bara för någon vecka sedan och jag tycker det känns ganska lagom att vara hemma i min trädgård, säger jubilaren som gärna tittar tillbaka men ännu har mycket ogjort.

Rockopera

- Jag skulle vilja sätta upp en riktig rockopera som jag skrivit ihop med någon mer musiker och det skulle vara ett riktigt stort projekt som skulle innefatta allt och där man tog till både ljud, ljus och teatereffekter. Det skulle vara riktigt häftigt, menar Peter som även är en aktiv frimurarbroder och som varit detta ganska länge, bland annat, som musikföreståndare i logen ”Den Gyllene Cirkeln” i Linköping.

Fakta om Peter Trygg

Bor: Vikingstad

Familj: Ja, fru, två utflugna söner, en sladdis som bor hemma, två bonusbarn

Hobby: Segling

Favoritband: Deep Purple, Whitesnake, Europé

Håller på: Nej, jag är idrottsintolerant