• Richard Bremer är projektledare för själva Innovationsdagen den tredje november. Denna dag innebär en riktigt häftig start på en spännade vecka. Foto: Stefan Hedström

En vecka för inspiration och framgång

Vecka 45 är traditionsenligt en vecka för innovationer och entreprenörskap i Linköping. Söndagen den tredje november kickstartar den med en särskild dag på Konsert och Kongress då populära bandet Movits! uppträder och en lång rad välkända företag visar upp sig.

Söndagen den tredje november blir en dag för alla som har ett engagemang och driv i att tänka nytt och gå framåt.

– Själva Vecka 45 har Linköpings kommun anordnat i flera år nu men Innovationsdagen är ny, säger projektledaren Richard Bremer och fortsätter att berätta om den dag han är satt att ansvara för.

Flyga JAS

– Det blir en utställning med, just nu, drygt 25 stycken linköpingsföretag som kommer att visa upp sig och sin verksamhet. Det är alltifrån små ungdomsföretag som drivs som skolprojekt till stora och välkända företag som SAAB och Tekniska Verken. När jag ringt och frågat om just deras företag vill vara med så har jag enbart mötts av positiva reaktioner. Mässan är visserligen gratis för utställarna men den kräver ändå en del av dem som vill vara med. SAAB kommer för övrigt att ha med en flygsimulator, något som säkert kommer att bli uppskattat.

Spännade vecka

Innovationsveckan pågår 3 - 8 november. Richard Bremer berättar även att man främst riktar in sig på åldersgruppen 15 till 30 år men att även äldre besökare kommer att tillgodoses.

– Under den första dagen kommer även den populära musikgruppen Movits! att uppträda och de är valda med tanke just på vår målgrupp. Tv-mannen Martin Björk kommer att vara konferencier och leda dagen. På scenen kommer ett antal välkända Linköpingsprofiler som Fredrik Johnson och Gunnar Elfström att berätta om sina liv och hur de nått framgång inom sitt respektive gebit, avslutar Richard Bremer, projektledare.

Snilleblixtar och rally

I övrigt så bjuder hela veckan på ett späckat program med, bland annat, en framtidsdag den 4 november på Creative i Mjärdevi, det blir ett ” Business Rally” under tisdagen och en ”Snilleblixtutställning”. Säkrast är att besöka Vecka 45:s hemsida för att bli fullt uppdaterad kring alla aktiviteter.