• Peter Lindgren och Dejan Smiljanic från Seniorevent minglade runt bland besökarna. Foto: Kajsa Nilsson
  • Lars-Håkan Håkansson åkte från Norrköping för att besöka mässan. Foto: Kajsa Nilsson
  • Gunilla Palmlöf letade information om resor till Afrika. Foto: Kajsa Nilsson
  • Seniorevent arrangerades nyligen i Norrköping och Linköping. Förhoppningen är att mässan ska återkomma till länet även nästa år. Foto: Kajsa Nilsson
  • Att prata med nya medlemmar är kul, det tycker Iréne Drangel som är ordförande för PRO Vasastaden. Foto: Kajsa Nilsson
  • Utställande företag fick också chans att föreläsa för besökarna. Foto: Kajsa Nilsson

Endast för 55 år och äldre

Under förra veckan första dagar hölls mässa med pensionen i fokus och bland de inbjudna var alla över 55 år gamla. Föreläsningar avlöste varandra och däremellan fanns möjlighet att prata med och få information av lokala företag.

Så var det dags för Seniorevent att styra kosan mot Linköping efter en lyckad första mässa i Norrköping i slutet av oktober. Somliga var så nöjda att de besökte båda städerna, däribland Lars-Håkan Håkansson som har varit pensionär i tre år. Han har inga problem att fylla dagarna med aktiviteter trots att han inte är med i någon pensionärsorganisation.

– Jag bor i Norrköping men passar på att besöka seniormässan även här i Linköping. Det finns så mycket bra information för oss pensionärer. Jag är intresserad av resor, fotboll och juridiska frågor och allt det finns här, säger han.

Gunilla Palmlöf är ”långledig” sedan sex år tillbaka och var nyfiken på att höra vad researrangörerna hade att erbjuda.

– Jag är intresserad av att resa, särskilt till Afrika. Det ska jag försöka få mer information om, säger hon.

Något äldre

Den på förhand inbjudna målgruppen var 55 år och äldre men majoriteten var något äldre än så. PRO Östergötland var medarrangör.

– Vi har fått prata med massor av människor om hur det är att vara med i en pensionärsorganisation. Vi har värvat några medlemmar och många har tagit information. Det är jättekul att vara här och prata med folk, säger Iréne Drangel som är ordförande i Vasastadens PRO-förening.