• Alexander Davidiadis grundade restaurang El Greco för 22 år sedan. Nu flyttar han verksamheten för första gången till helt nyrenoverade lokaler. Foto: Dennis Petersson
  • I skrivande stund är Sturefors centrum en arbetsplats. Foto: Dennis Petersson
  • I den nya lokalen får puben en större roll. Foto: Dennis Petersson
  • Restaurangens gamla lokaler ska rivas och ge plats till nya lägenheter. Foto: Dennis Petersson

Etablerad restaurang får nya lokaler

I den gamla bibliotekslokalen i Sturefors har Alexander Davidiadis drivit restaurangen El Greco i 22 år. Nu förbereder han sig för sin första flytt av verksamheten då han inom en snar framtiden flyttar in i RE-fastigheters stora satsning vid samhällets centrum. Med helt nyrenoverade lokaler får eldsjälen och hans personal en välkommen nytändning. – Det känns jättebra, säger han.

I skrivande stund är Sturefors centrum en arbetsplats. Byggnadsarbetarna avlöser varandra och en mer modern, och attraktiv, samhällskärna är under konstruktion. Fastighetsbolaget RE-fastigheter genomför en stor satsning som i slutändan ska resultera i 40 nya lägenheter, men innan dess ska ICA-butiken få ett större utrymme och restaurang El Greco, ja den får flytta in i helt nyrenoverade lokaler.

– Våra nuvarande lokaler byggde vi för 22 år sedan, då tänkte man på ett visst sätt men idag tänker man på ett helt annat sätt. De nya lokalerna är fräscha och mer effektiva, dessutom är alla maskiner både snabbare och mer energisnåla. Det känns jättebra för oss, det är en nytändning kan man säga, berättar restaurangägaren Alexander Davidiadis, som kom till Sverige från Grekland år 1975. 

Företagsekonomi

Det var studier inom företagsekonomi som låg bakom den långa flytten. När han väl etablerat sig i landet jobbade han som pizzabagare på många pizzerior i stan och efter tio år fick han tips om lokalen i Sturefors, där han kom att grunda restaurang El Greco.

– Först var det bara en pizzeria, men efter ett år gjorde vi om det till en restaurang. Det gav helt klart utdelning, folk gillade vår matlagning och under de 22 år som gått har vi förfinat det hela. Vi strävar hela tiden efter bättre och bättre kvalité, och jag har alltid jobbat efter mottot att besökarna inte är våra kunder, utan att de är privata gäster hos oss.

Bättre pub

De gamla lokalerna är slitna och med den välbehövliga flytten får restaurangen en bättre planlösning. Serveringsytan kompletteras med en avhämtningsplats och ett större område för puben.

– Jag ser det här som ett lyft både för oss och Sturefors som samhälle. Vi hoppas vi kan göra kunderna ännu mer nöjda med de nya lokalerna som blir lite mysigare, och betydligt modernare, säger Davidiadis och fortsätter:

– Vi ser verkligen fram emot nyöppningen som planeras äga rum fredagen den 2 december, då får besökarna provsmaka vår nya meny.