Ett BB för entreprenörer

Människor som andas entreprenörskap har alltid fascinerat mig. Jag blev mäkta imponerad när jag slog upp Dagens Industri och såg en artikel om Johannes Soner. Tyvärr är Linköpings restaurangliv ganska fattigt, men Johannes lyfter standarden rejält och fortsätter leverera nya, lyckade krogar. Under utbildningen UF-företagande föds det definitivt fler entreprenörer som kommer sprida ljus i vår stad.

Den 8 mars är det återigen dags för Ung Företagsamhets regionala UF-mässa. Stadium Arena i Norrköping fylls med 185 UF-företag som kommer erbjuda sina tjänster och varor. I slutet av dagen koras länets vinnare i de 13 tävlingskategorierna, vilka bland annat är Årets vara, Årets hållbara UF-företag samt Årets UF-företag.

När jag gick i gymnasiet fick jag möjligheten att driva ett UF-företag. Jag och min grupp hade först som mål att komma på en briljant uppfinning, men ingen av oss hade den där uppfinningsrikedomen. I stället valde vi att göra egna spaprodukter som exempelvis massageolja och badsalt. Under läsåret lärde jag mig otroligt mycket om att driva ett företag och det var häftigt att se hur företaget utvecklades från en idé till färdiga produkter. Jag kände dock aldrig att jag är en entreprenör. Men oavsett om de som driver UF-företag vill satsa vidare på sin företagsidé eller inte så främjar utbildningen kreativiteten och självförtroendet. Två egenskaper som man behöver till allt livet har att erbjuda.