Facetten prisades

Nyligen utsågs Svenska Mästarna i UF-företagande på Stockholmsmässan då vinnarna i de olika tävlingarna som pågått under SM i UF-företagande 2013 korades. En skola såväl som  UF-företag prisades och Östergötland plockade hem  två guld och ett silver.

SM i UF-företagande 2013 har under två dagar genomförts på Stockholmsmässan i Älvsjö. Närmare 750 gymnasielever deltog genom de drygt 200 UF-företagen som tagit sig till finaltävlingarna i Stockholm via 24 regionala mässor som under våren genomförts från norr till söder. Under tisdagskvällens galamiddag delades priserna ut i de olika tävlingarna inför en entusiastisk publik bestående av deltagande gymnasielever, lärare, skolledare och partnerföretag från näringslivet.

Årets skola är...

Under kvällen korades pristagare i tävlingarna Bästa Vara, Bästa Tjänst, Bästa Hantverk, Bästa Monter, Priset för Hållbart Företagande, Produktutvecklingspriset, Bästa Säljare, Årets Skola, Årets Lärare samt Bästa UF-företag. Bildningscentrum Facetten valdes till Årets skola med motiveringen:

”Årets UF-skola har en skolledning som tydligt sätter entreprenörskap och UF-företagande på agendan. Här ges lärarna de bästa förutsättningarna att utveckla sitt framgångsrika arbete. Runt skolan kraftsamlar också näringslivet på ett föredömligt sätt och samarbetet ger eleverna de bästa förutsättningarna att starta och driva ett eget företag, växa som individer och så småningom möta arbetslivet. Juryn har uppmärksammat den här skolan, följt lärarnas engagemang och elevernas glädje, de senaste åren och det är en ära att dela ut priset till dem som är bäst i Sverige.”

Rekord för ungt företagande

Under läsåret 2012/2013 har 7 035 UF-företag drivits, ännu ett rekordår i antal UF-företag. Det som återstår för dem nu är att avveckla sina företag och erhålla intyg som bevis på deras UF-år.

Jerry Prütz

jerry.prutz@linkopingsposten.se