• Julbocken lockar till jul men blir det någon snö i år? Foto: Josephine Diener

Falerum redo för tomteyra

Nästkommande söndag den 7 december anordnas Tomteyran i Falerum då hela handelsområdet lyses upp av torghandel och tomtebesök.

– Vi har god företagsamhet här i Falerum trots att vi är så små. Här i Falerum kan man välja och vraka bland kläder, möbler och teknik, berättar Monika Karlsson på Nyfiket café & handelsbod som deltar i yran. Hon har förutom café även service och en uppskattad presentbutik.

De tre andra företagen som är med i tomteyran är Klädhuset Falerum – med 100 000 besökare om året, Rosenhills konst & heminteriör och Marinettes mat & café – sistnämnda serverar traditionsenligt sin jultallrik.

Torgstånd

Bygdekommittén ornar knallar och lotterier, så det blir försäljning av ostkaka, mjöl från Herrsäter i Värna, lokalt tillverkade ljus, björkglögg, almanackor, brevlådor och rökt fisk. Gott både för ögon, näsa och strupe. Det mesta runt omkring Klädhuset som har den största parkeringen.

– Givetvis kommer tomten också, och jag kan nog lova att han har en liten påse med sig, avslöjar Monika Karlsson avslutningsvis och tipsar att de på cafét serverar skinksmörgås och kaffe och har extrapriser på närproducerade presenter.