• Ebba Busch Thor kommer till Linköping första maj. Foto: Tommy Pettersson
  • Magnus Oscarsson har sett till att Linköping plockar upp stafettpinnen. Foto: Tommy Pettersson

Familjedag i början av maj

Kristdemokraterna i Uppsala har anordnat en manifestation för familjen på Första Maj under några år. Nu tar Linköping upp traditionen och gör dagen till en manifestation som ska fortsätta att stärka familjens ställning.

En lokal projektgrupp från Kristdemokraterna i Östergötland är mitt uppe i planeringen av firandet. Per Larsson, oppositionsråd i Region Östergötland, är ordförande för projektgruppen.

– Vi är väldigt glada över att Linköping har fått förtroendet att vara första värdstad. Att Ebba Busch Thor, Lars Adaktusson och flera hundra Kristdemokrater kommer känns hur kul som helst. Det kommer att bli en energikick som räcker ända fram till valseger i kommun, region och riksdag, berättar Per Larsson.

Ebba talar

Firandet kommer inledas med samling på borggården och avmarsch, med blåsorkester, flaggor, banderoller, ballonger samt plakat, till Lilla Torget. Efter ankomst till Lilla Torget följer stort finalmöte med tal av partiordförande Ebba Busch Thor och Europaparlamentariker Lars Adaktusson.

– Inför årets firande har Uppsala uttryckt önskemål att efter många år av stort engagemang och hårt arbete, lämna stafettpinnen vidare. Kristdemokraternas riksorganisation har därför bestämt att göra firandet till en angelägenhet för hela partiet, och beslutat att arrangemanget ska turnera runt i landet, med en ny värdstad varje år. Först ut är Linköping med partidistriktet i Östergötland som värd, säger Magnus Oscarsson, riksdagsledamot och distriktsordförande.