• Ingrid Knutsson mitt bland keramiken. Foto: Julia Kimell
  • Vitlöksprylarna du inte visste att du behövde. Foto: Julia Kimell

Familjedröm i Ekholmen

Amatrix i Ekholmen centrum har bara funnit ett år, men har redan byggt upp en gedigen kundkrets. Formeln är att sälja både välkänt och mindre känt som kunderna inte har sett tidigare.

Man kan jämföra butiken med hushållskedjan Cervera, med det stora undantaget att Amatrix inte tillhör en kedja, utan är en egen butik med egna val.

Familjeföretag

– Det är min mamma, Ingrid Knutsson, som har startat butiken, berättar den anställda dottern Malin Knutsson och fortsätter. Man skulle kunna tro att det bara blir bråk, men vi är rätt bra på att skilja på arbete och det privata. Jag tycker tvärtom att det är jättekul att få hjälpa mamma med hennes dröm.

Stamkunder

– Jag har arbetat i affärer i stan och det är självklart ett större flöde av kunder där än i Ekholmen. Men, det går bra för oss och vi har många stamkunder som kan få mer service här. Det är många gamla som kommer hit, som tycker det är skönt att inte behöva ta sig till stan, säger Malin Knutsson.

Känt och mindre känt

Det finns flera okända märken i butiken, men också kända märken som Rörstrand och Bruka Design Stockholm, som också är deras storsäljare. Och om man vill ha ett Höganäskrus som kanske inte finns inne, så går det bra att beställa.

– Vi har också prylar som man inte visste att man behövde, till exempel den här gummikonen som man lättare får bort vitlöksskalen med. Just nu är det självklart mycket julartiklar som säljer, avslutar Malin Karlsson.