• Familjens dag arrangeras i regi av Stångåstaden, Tekniska Verken och Lejonfastigheter. Här står Stångåstadens vd, Fredrik Törnqvist tillsammans med Marie Aktör framför en modell av Tornet, byggt av Stefan Holm. Foto: Fanny Miles
  • Stefan Holm, höjdhoppare och legoentusiast, var på plats i legotältet, där han och hans kollega Erik Bern byggt detta hus. Foto: Fanny Miles
  • I legotältet fick barnen bygga vad de ville. Vinnaren vann sedan huset byggt av Stefan Holm och Erik Bern från Bitihop. Foto: Fanny Miles
  • För barnen var ansiktsmålning ett av de populärare inslagen under dagen. Foto: Fanny Miles
  • Trots regn var det glada miner under familjens dag. Foto: Fanny Miles

Familjekul i Trädgårdsföreningen

Under den regniga lördagen arrangerades familjens dag återigen i Trädgårdsföreningen i Linköping. Dagen är ett samarbete mellan olika aktörer i Linköping där huvudarrangörer är Stångåstaden, Tekniska Verken och Lejonfastigheter och anordnades för fjärde gången i år.

Regnet vräkte ner till och från men det hindrade inte Linköpingsbor att ta sig ner till stadsparken för att ta del av det dagen hade att erbjuda.

– Vi var väldigt oroliga över att regnet skulle hindra besökarna men det har varit en bra och välbesökt dag, säger Stångåstadens vd Fredrik Törnqvist.

Teater och cirkus under tak

På stora och lilla scenen fanns teater och cirkusakter att titta på och i de olika tälten fick man aktivera sig med bland annat prova-på judo, rullstolsslalom, klättervägg och att bygga lego tillsammans med höjdhoppsesset Stefan Holm. Kollegan Erik Bern och han själv har startat företaget Bitihop, just för att kunna ägna sig åt legobygge.

– Jag kan inte skriva poesi eller musik men jag kan bygga lego, säger Stefan Holm skämtsamt.

Legobygge i massor

I tältet fick barnen bygga egna modeller efter fritt val och vinnaren fick gå hem med en husmodell byggd av Stefan Holm och Erik Bern.

– Vi har byggt efter ritning och vinnaren vinner huset som pris, säger legoentusiasten.

Utanför legotältet står en legomodell av Stångåstadens kontor Tornet, också den byggd av Stefan Holm.

För staden

Hundratals glada Linköpingsbor sökte sig till Trädgårdsföreningen där ungarna fick ballonger och föräldrarna kunde värma sig i bokbussen.

– Alla vi aktörer som är med och gör det här vill tillsammans ordna en kul aktivitet för Linköpingsborna. Det skapar kvalitet för stan, säger Fredrik Törnqvist. Familjens dag är en del av stadsfesten i Linköping och samlar företag och utställare. Även om det var en blöt dag var det svårt att finna sura miner.