• Färgexplosion och house under Life in color. Foto: Pressbild - Life in color.
  • Färg, färg, färg på Life in color. Foto: Pressbild - Life in color

Färgexplosion på Saab arena

Den 11 oktober kommer Saab arena att fyllas med färg och housemusik. Då kommer nämligen Life in color till staden. Arrangörerna kallar festivalen för en av världens största housefester och för att förhöja upplevelsen har man lagt till färg, färg i mängder, precis överallt. –Det blir en scenshow utöver denna värld. Det är musik, luftakrobatik och färg! Man måste uppleva det för att förstå, säger Susanne Fagerlund, program manager, Nordic Light Agency.

Life in color startade i liten skala, av några studenter på ett campus i Florida. Festivalen uppskattades och det amerikanska evenemangsbolaget FSX entertainment köpte konceptet rakt av. Nu har det kommit att bli en världsnyhet och i oktober är det första gången som festivalen kommer till Sverige.

–Vi har valt att hålla festivalen i Linköping och i Umeå. Linköping har ett av Sveriges största universitet och ett bra upptagningsområde för vår målgrupp, säger Susanne Fagerlund.

Uppklädd arena

Saab arena kommer att kläs in och arrangörerna rekommenderar publiken att bära oömma kläder. Färgen är både tvättbar och giftfri men Susanne uppmanar ändå till att lämna finstassen hemma.

Håll drogerna borta

Färgexplosion och housemusik men Susanne Fagerlund vill poängtera att det inte finns någon drogkultur inom genren.

–Vi som arbetar med house är så trötta på att housemusik är ihopkopplat med droger. Det förekommer inte på det viset och vi är noga med att inte ens servera starksprit under festivalen, säger hon bestämt.

DJ-landet

På scen syns välkända DJs såsom Rebecca & Fiona, Albin Myers, Style of eye samt Sebjak. Dessutom blir det luftakrobatik och såklart färgkanoner.

–Det är en interagerande upplevelse och det händer någonting hela tiden. Det kommer bli fantastiskt, avslutar Susanne Fagerlund.