Fem LFC-spelare till U23

Fem LFC spelare är uttagna till U23 Dam. Den 29 oktober blir det landskamp mellan Sverige och Norge då landslagen möts på Linköping arena.

Magdalena Ericsson, Jennie Nordin, Jonna Andersson och Emma Lennartsson är uttagna till den svenska truppen medan LFCs målvakt Hilde-Gun Olsen är uttagen till den norska truppen.

–Utöver att det är 90 minuter fotboll så är det fantastiskt att genom de framgångar som LFC skördar, visa på den fotbollsstad som Linköping kommit att bli. Vi hoppas såklart att detta kan inspirera ännu mer, säger Tobias Birgersson, projektledare landskamp U23.

Succén fortsätter

För Östergötlands fotbollsförbund (ÖFF) innebär detta en positiv uppföljning på den succé som Dam EM innebar för Linköping.

–Det är fantastiskt roligt att ÖFF får följa upp med ett fotbollsevenemang efter den framgång som Dam EM innebar, även om Linköpings kommun stod bakom som projektledare för det evenemanget. Linköping är en fotbollsstad att räkna med på damsidan och Östergötland som region visar på en positiv tillväxt på fotbollstalanger, menar Birgersson.

Höstfotboll

Även om slutet av oktober i Sverige inte känns som den klassiska tidpunkten för utomhusfotboll så inträffar den 29 oktober ändå turligt nog på höstlovet.

–Det här är ett perfekt tillfälle för kanske framförallt tjejer som vill satsa på fotboll att få en målbild av vad som krävs. Många kan nog relatera till spelarna också, säger Tobias Birgersson. Linköpings fotboll går definitivt framåt, med tydliga dribblingar framåt.

–Avsparken är satt till klockan 18, hälsar Tobias Birgersson.