• Ett helt nytt festivalkoncept inta Stångebrofältet i sommar. Avslutar kvällen gör storartisten Veronica Maggio. Foto: Fredrik Sandberg/TT
  • Hurula, det svenska punkarvets fanbärare, är en del av trion som kommer att turnera runt om i Sverige. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
  • Magnus Carlson och hans Weeping Willows ser fram emot sommaren, och anser att konstellationen inte kunde varit bättre. Foto: Jessica Gow/TT

Festivalkoncept med stjärnglans

Let´s Spend The Night Together, en trevlig invit, men även namnet på en av sommarens höjdpunkter i Linköping. Ett nytt festivalkoncept intar Stångebrofältet, och det med välmeriterade artister. – Den här konstellationen känns helt perfekt, kommenterar Magnus Carlson, sångare i Weeping Willows.

Det är en urstark trio som står som dragplåster när en helt ny festival ger sig ut på sommarturné i Sverige. Först stannar tåget i Göteborg, för att sedan fortsätta till Kalmar, Malmö, Uppsala och sist, men inte minst, Linköping den 19 augusti.

Hemlig artist

Med Stångebrofältet som scen kommer det att bjudas på en helkväll i sommarens tecken, och nog kommer det att bli ett stort publikhav alltid. Veronica Maggio, Weeping Willows och Hurula kommer med största sannolikhet locka mängder av människor, dessutom väntar en i skrivande stund hemlig artist som rivstartar kvällen.

– Jag har tjuvstartat sommaren på andra sidan jorden, men längtar mest efter den RIKTIGA sommaren, festivalsommaren! Det känns extra kul att få spela på den här sprillans nya festivalen, säger überpopulära Veronica Maggio.

– Den här konstellationen känns helt perfekt, där vi får en naturlig plats mellan pop och punk, säger Magnus Carlson från Weeping Willows.

Punkarvets fanbärare

Den sista tredjedelen kanske är den minst välkända artisten, men Hurula kallas ofta för det svenska punkarvets mest självklara fanbärare. I höstas släppte han sitt andra album, "Vapen till dom hopplösa", som hyllades med en Grammisnominering.

– Det här ska bli intressant. Jag försöker alltid sträva efter att spela på nya ställen, och vad känns nyare än att spela på scener som byggs upp för bara en kväll? Sällskapet känns också bra såklart, avslutar Robert "Hurula" Pettersson.