• Per Alexanderson arbetar numera med Liseberg och deras artistbokningar. Foto: Privat
  • Gunnar Lagerman skapade Bråvalla as we know it. Foto: Privat

Festivalrävar prisade

De båda festivalrävarna Gunnar Lagerman och Per Alexanderson prisades när landets bästa arrangörer nyligen utsågs.

De båda musikveteranerna var med och startade upp Hultsfredsfestivalen 1986 och resten är på något sätt modern musik- och kulturhistoria. Per arbetar numera med Liseberg och deras artister och Gunnar är mannen som såg till att Bråvalla blev landets största festival.

Gunnar startade Bråvalla

 Gunnar fick hederspris för sin långa gärning med motiveringen ”1986 startades Hultsfredsfestivalen av fyra eldsjälar från föreningen. Det är en av dessa vi idag vill hedra med årets hederspris. Under sin gärning har pristagaren även hunnit med att under några år driva Stockholm Jazz Festival, och inte minst, i nutid tagit initiativet att starta en festival på ett fält utanför Norrköping - 2013 startade han Bråvallafestivalen tillsammans med tyska Scorpio. För att under en lång tid så aktivt bidragit till att skapa betydande livescener i vårt land ges ”Hederspriset” till: Gunnar Lagerman”.

Själv var Gunnar som vanligt lugnet själv och tog emot priset med orden ”Det är som att få en huvudakt bekräftad”.

Årets arena

Per Alexandersson fick pris som årets ”Venue” och sade då ”Det är med glädje och stolhet vi tar emot detta fina pris som årets venue. Liseberg vinner årligen priser för sina attraktioner och miljö, men att bli årets venue slår högt mot bakgrund av den hårda konkurrensen i Sverige.”