• Näst längst till höger står ägaren Anneli Wahlström tillsammans med sin personal. Foto: Victoria Karlsson
  • På Drottninggatan huserar numera Bröllopshusets andra butik. Foto: Victoria Karlsson

Festkläderna får en andra chans

Festklädesbutiken Bröllopshuset har funnits i 16 år inne i centrala Linköping. Nu har de öppnat i ännu en lokal som där de ska sälja äldre klänningar och kläder som blivit liggandes.

Att tänka miljövänligt och inte kasta saker i onödan har blivit ett hett ämne, och vissa tar det ett steg längre. Bröllopshuset som säljer och syr klänningar för fest, bal och bröllop har i förra veckan öppnat en helt ny outlet-butik i Röda korsets gamla lokaler på Drottninggatan i Linköping.

Ägaren Anneli Wahlström säger att det var ett snabbt beslut.

– Jag har sett lokalen och tänkt att jag skulle vilja ha den. Så när jag en dag såg att den var tom så kontaktade jag fastighetsägaren direkt, säger hon.

Second hand

Här kommer det inte att fungera på samma sätt. Det kommer att vara mer som en butik där man kan handla klänningar, frackar och tillbehör som under den senaste tiden bara har blivit liggandes.

– Här såg vi chansen att kunna sälja klänningar och annat som har använts. Det blir lite som en second hand-affär för festkläder, säger Anneli.

Rätt tid

Just nu är de inne i lågsäsong och Anneli säger att hon tror det är rätt tid att starta i. Då blir det en liten mjukstart och personal kan gå emellan om det behövs. Under högsäsongen blir det lätt kaos när många behöver klänningar sydda. Här får allt som varit nedpackat en chans att bli sålt.

Under sommaren har det ägnats tid åt att flytta kartonger med säljbara kläder till den nya lokalen på Drottninggatan.

– Det är otroligt bra lokaler och snart tror jag att vi har fått till det så det kommer att bli bra, säger hon.