• Jonny Dag putsar på en bil vars ägare anlitat hans firma Service- och Tvättstoppet. Jonny har bara hållit på i fem månader men är optimistisk inför framtiden. Foto: Leif Larsson

Fick en kick in i bilbranschen

Firman är fem månader gammal och ägaren Jonny Dag berättar om en trög start som förvandlats till något mycket bättre nu.

Det var i juni i år som Jonny Dag startade företaget Service- och Tvättstoppet på Slöjdgatan i Linköping. Han delade ut reklamblad för att göra sig känd och har nu övergått till att marknadsföra sig på internet.

– I början gick det segt men just nu har vi fullt upp. Det går bättre och bättre. Just i dag är det riktigt kaotiskt, pustar Jonny.

Tvätt är störst

Hans företag tvättar och servar bilar och han är fullt upptagen med att finputsa på en röd, skinande bil när tidningen hälsar på en eftermiddag mitt i veckan.

– Vi tvättar bilar, gör rekonditionering och servar. Vi lyfter inte ur motorer och gör större reparationer men däremot sådant som att byta hjullager, fjädringar och avgasrör. Tvätt är det vi gör mest och stortvätt allra mest, berättar han.

I dag är de tre personer på företaget och Jonny är optimistisk inför framtiden.

– Jag hoppas att vi ska vara sex till nio personer våren 2014. Men det är svårt att hitta rätt folk, säger han.

Kvinnlig kick

Det var en kvinnlig familjemedlem som fick honom att styra in på banan som egen företagare.

– Hon gav mig en kick och fick mig att inse att jag måste ta tag i saker och ting. Jag var tvungen att hitta på något.

Det utmynnade i ett företag som rengör och lagar bilar. Firman har också däckhotell och byter däck.

– Min hobby är att hålla på med bilar, förklarar Jonny branschvalet.

Även att tvätta bilar?

– Ja, det med, säger Jonny Dag samtidigt som han tar hand om två kunder, snackar med personalen och låter sig intervjuas.

Som sagt, det var en kaotisk dag.