• Malena Ernman sjunger in julen. Foto: Blixten & Co

Fira jul med Malena

Malena Ernman ger sig ut på sin femte julturné och ett av stoppen blir i Östergötland och Norrköping den 14 december.

För femte året i rad beger sig Malena Ernman ut på turné med sin klassiska julkonsert ”I Decembertid”. Premiären blir i Västerås den 27 november och 15 svenska städer kommer att besökas. Årets gästartist blir Mikael Samuelson tillsammans med Svenska Stråkensemblen och Mats Bergström. I en personlig och stämningsfull helkvällskonsert blandas julsånger med folkmusik, jazz, opera och den klassiska musikens julfavoriter. Utsålda konserthus och lysande recensioner vittnar om att det går att göra bred, humoristisk underhållning med klassisk musik och opera utan att man tummar det allra minsta på den konstnärliga kvaliteten. Att göra bred underhållning med vacker musik har blivit lite av Malenas Ernmans signum och självklart innehåller årets konsert mycket överraskningar och humor.

Fantomen gästar

- I år firar vi 5 års jubileum och det känns fantastiskt kul att en av Sveriges största artister, Mikael Samuelsson, ska vara med! Julturnéerna har ju blivit vår tids folkparksturnéer och jag är otroligt stolt att vi inom den klassiska musiken har en av Sveriges mest besökta julkonserter, säger Malena Ernman i ett pressmeddelande.

Hyllad i Zürch

Malena Ernman har närmast varit aktuell på operan i Zürich, där hon hyllats i europeisk press för rollen som Ruggiero i Händels ”Alcina” tillsammans med bl.a. Cecilia Bartoli. I höst är hon aktuell i Händels opera Xerxes med bl.a. Loa Falkman, Kerstin Avemo och franska barockorkestern Ensemble Matheus på Artipelag utanför Stockholm. Mikael Samuelsson har i år gjort succé i La Cage aux Folles på Göteborgs Operan. ”Mikael Samulesson gör en makalös gestaltning” skrev GöteborgsPosten.