• Musikbåten E/S Vågspelet som under säsong och bra väder avgår från Tornbryggan. Foto: Tommy Pettersson
  • Badplatsen har både sandstrand, stora gräsytor där man kan spela fotboll och det, självklart finns en glasskiosk på plats. Foto: Tommy Pettersson

Fiska och bada i Bysjön

Bysjön ligger ganska centralt i Åtvidaberg och inbjuder både till bad och solning men här finns det även möjligheter till att fiska eller att ta sig en löprunda.

Visst är det naturskönt att vandra runt Bysjön där den lägger i utkanten av själva tätorten Åtvidaberg. Badplatsen har både sandstrand, stora gräsytor där man kan spela fotboll, volleyboll och kanske badminton, det finns möjlighet att grilla och självklart kan man bada samt att det, självklart finns en glasskiosk på plats. Badplatsen fick sig en uppfräschning för några år sedan och då tillkom det även omklädningsrum vilket har visat sig mycket uppskattat bland badgästerna.

Sutare och gädda

Bysjön sägs också vara en utmärkt fiskesjö och här kan man fånga både abborre, gädda och gös såväl som lite mindre delikata matfiskar som sutare, braxen och mört. Gillar man att ta en tur på sjön och även njuta av musik så finns musikbåten E/S Vågspelet som under säsong och bra väder avgår från Tornbryggan och sedan erbjuder vackra vyer över både Bysjön och den intilliggande omgivningen. Båten som är eldriven och förs framåt med skovelhjul är både tyst och miljövänlig samt har plats för 32 passagerare som mest.

Musikbåt och golf

Vid Bysjön ligger även en av landets vackraste golfbanor Golfbanan är en välkänd och klassisk bana med ett naturskönt eklandskap. Nere vid Bysjöns glittrande vatten ligger ett av landets mest omtalade golfhål, Långa sjö, vars fairway slickar strandkanten, hela vägen från tee till green som det står att läsa på golfklubbens hemsida.