• Charlott Akre håller ordning på Whisky provningar och seminarier. Foto: Tommy Pettersson
  • Blackladder har kvällens provning och föreläsning. Foto: Tommy Pettersson
  • Hallå! Vem vill ha whiskyprovningsglas? Foto: Tommy Pettersson
  • Tre fjärdedelar av mässarrangörs familjen Lindblads samlade. Foto: Tommy Pettersson

Fjortonde Whiskyexpo avklarat

Nu väntar Beerexpo

Mässgeneral Kenneth Lindblad kan nu lugnt konstatera att den fjortonde upplagan av Linköpings Whiskyexpo har klarats av.

Drygt 3 500 besökare fördelade  på de två dagarnas tre pass har minglat omkring bland 25 utställare, whiskyprovningar och i Romcorner.

Bakom kulisserna

I helgen arrangerades 45 Masterclass seminarier med fördjupning av whiskyns smak- och doftspektrum. En av de som arbetar bakom kulisserna är Charlott Akre som till vardags jobbar på Mjölby stadshotell som också det drivs av Kenneth Lindblad.

– Vi är 14 anställda som enbart arbetar med seminarierna. Vi strukturerar och förbereder alla provningar tillsammans med de om håller i respektive seminarium. Vi måste också se till att rätt drycker är i glasen och att allting ska fungera smidigt. Ett mål är att seminarierna ska vara välbesökta men också att deltagarna är nöjda med arrangemanget, säger Charlott Akre som varit med under 11 år på både Whisky- och Beerexpo.

Nu är det bara för Charlott och hennes kollegor att ladda om och ta fram nya glas när Beerexpo ska expedieras den 18 mars.