• Det var på tisdagens förmiddag som sinnet rann på en bilist så pass att han gav sig på en trafikvakt. Foto: Elin Elmby
  • Under vissa tider var trafiken tät och köerna långa. Foto: Elin Elmby

Flaggvakt nerslagen

Bilist misstänkt för trafikbrott, ofredande och misshandel

LINKÖPING En flaggvakt vid ett pågående asfaltsarbete på Tornbyleden blev både hotad, slagen och ofredad av en bilist som därefter avvek från platsen. Bilisten har, å sin sida, gjort en motanmälan.

 

Det var strax innan halv tio på tisdagsmorgonen som en bilist kom i delo med en av de trafikvakter som fanns medan arbetet på Tornbyleden pågick under större delen av dagen. Enligt uppgifter från polisens presstalesman Fredrik Kliman så ska en bilist ha misshandlat flaggvakten eftersom de kommit i dispyt. Bilisten, en man i 40 års ålder, ska därefter ha avvikit från platsen.

Slog vakt

Strax därefter inkom samtal till polisen om att en person uppgav sig ha blivit misshandlad på en adress i närheten. Personen som ska ha blivit misshandlad visade sig vara samme man som avvikit efter dispyten med vägvakten. Polisen åkte till platsen för att hålla förhör med de inblandade parterna. Resultatet blev att polisen upprättade en anmälan gällande trafikbrott mot bilisten, en man i 40-årsåldern. Därtill är mannen även misstänkt för misshandel och ofredande gentemot fyra flaggvakter.

Till för säkerhet

– Man ska ha klart för sig att flaggvakterna inte finns där för ros skull utan det är på plats för att hjälpa till i trafiken så att det inte sker några kollisioner eftersom trafikljusen inte var påslagna i korsningarna där arbetet pågick, förtydligar Fredrik Kliman.

– Att inte lyda eller följa de trafikvakter som finns på plats är väldigt dumt och att ge sig på dem både verbalt och fysiskt är även straffbart. Tycker man att de inte sköter sitt jobb får man vända sig till den entreprenör som är ansvarig för själva vägarbetet, menar Fredrik Kliman avslutningsvis.

Anmälde i sin tur

Den misstänkte bilisten valde i sin tur att göra en motanmälan gällande misshandel gentemot flera av flaggvakterna. Det finns inga uppgifter om att någon skadats allvarligt vid händelsen.