• Tre personer fördes till sjukhus, varav två med allvarliga skador. Foto: Kajsa Nilsson
  • En polispatrull hittade två skadade personer i närheten av Stadsbiblioteket. Foto: Kajsa Nilsson

Flera till sjukhus efter knivdåd

Två allvarligt skadade • Man i 25-årsåldern är gripen för dådet

I går vid lunchtid fördes två kvinnor och en man till sjukhus efter att ha blivit knivskurna i centrala Norrköping. En man i 25-årsåldern är gripen för dådet.
Polisen har genomfört en teknisk undersökning på brottsplatserna och en kniv har tagits i beslag, vapnet och ytterligare beslag ska analyseras av Nationellt forensiskt centrum. 

Gärningsmannen är känd av polisen sedan tidigare, men inte för våldsbrott. Fortsatta förhör ska hållas med den misstänkta och åklagare beslutar om han ska anhållas. Brottsmisstanken är försök till mord i tre fall.

Opererades akut

En man, i 25-årsåldern, är allvarligt skadad. 

Under eftermiddagen var tillståndet allvarligt och han opererades akut. En av kvinnorna, ungefärlig ålder 25, är även hon allvarligt skadad. På eftermiddagen var hon inlagd på intensivvårdsavdelningen. Den andra kvinnan, som är cirka 40 år, är lindrigt skadad men hon får stanna kvar på Vrinnevisjukhuset för observation. En av kvinnorna ska vara en tiggare, enligt polisen.

”Motivet börjar klarna”

11.27 i går hittade en polispatrull två skadade personer i närheten av Stadsbiblioteket på Södra Promenaden och ambulans larmades till platsen. 

Ungefär en kvart senare hittades ytterligare en skadad i samband med bråket.

– Vi vet ännu inte vad motivet är, vi måste förhöra fler inblandade. Eftersom det var mitt på dagen var många på plats och såg händelsen. Men motivet börjar klarna, säger Fredrik Kliman.

Stora områden spärrades av

Det genomförs avlastningssamtal med de poliser som har arbetat nära med händelsen. Polisen har även kontakt med Norrköpings kommuns krisgrupp i ärendet.

Stora områden i centrala Norrköping spärrades av, vilket orsakade trafikstörningar. 

Men efter någon timme började avspärrningarna att hävas allteftersom.

–Stora områden var avspärrade och på plats fanns flera polisbilar. 

Folk var skärrade och förvirrade men också nyfikna på vad som hade hänt, säger ett ögonvittne till Linköpings Tidning som var på plats ungefär en timme efter dådet.

I dag klockan ett sker en pressträff i polishuset i Norrköping.