• Eldningsförbud råder och det är straffbart att bryta mot förbudet. Foto: Tommy Pettersson

Flertalet bränder i länet

Eldningsförbud råder fortfarande

Sommarvärmen har lett till att ett antal bränder härjat i Östergötland den gångna veckan och polis samt Räddningstjänsten går därför ut och förtydligar vad som gäller för närvarande.
När det gäller branden i moskén i Hageby i fredags, som misstänks vara anlagd, så har polisen omfördelat utredningsresurser i länet och förstärkt  utredningsverksamheten i Norrköping för att arbeta med utredningen av  moskébranden. Polisen vädjar till allmänheten om tips och iakttagelser under  torsdagskvällen och natten till fredagen 25 juli.
All information om personer  eller fordon som rört sig i området kring Ljura och Hageby är intressant för utredningen. Ring och tipsa polisen på 114 14.
Polisens utredningsarbete  fortsatte under hela helgen med i första hand kriminaltekniska undersökning och  förhör med personer som kan lämna upplysningar som har betydelse för utredningen

Larmet går

Förutom Branden i moskén har det brunnit bland annat i en ladugård  i Valdemarsvik. På fredagsmorgonen larmades räddningstjänst och polis till  Skönero där det brann i en  ladugård. Det visade sig var en fullt utvecklad brand, inga människor eller djur fanns  i byggnaden.
En teknisk undersökning kommer att ske av brandplatsen för att  försöka utröna vad som orsakat branden.