Förbjud allt, eller inget

Nu har väl den största kritiken lagt sig och spelets hype har också dämpats en aning. Men att kritisera mobilspelet Pokémon Go för folk är oaktsamma när de spelar, är bara löjligt.

Under sommaren har världen och Sverige drabbats av Pokémon-feber. Jag själv var extremt skeptisk till en början, men så föll jag för grupptrycket och laddade ner appen.

Därmed kan jag säga att spelet har hjälpt mig flera gånger att motivera mig i att gå promenader, vilket är positivt. Men man har ju hört rapporteringen om det i media och hur flera människor i världen har skadats av att de har ramlat ned för stup eller trampat snett på grund av att deras uppmärksamhet gick helt och hållet in i mobilskärmen. Vissa har skadats sig allvarligt och till och med dött. Tragiskt såklart. Det har höjts röster om att spelet borde förbjudas, för att så många har skadat sig.

Om man vill förbjuda Pokémon Go med motiveringen att folk skadar sig skulle jag kunna hävda samma sak om vissa sporter, såsom boxning och MMA. Kampsporter där huvudsyftet är att skada sin motståndare.

Borde vi kanske förbjuda förlängningssladdar för att jag ramlade på den och slog huvudet i mitt köksbord? Du krockar med bilen och skadas allvarligt, borde inte bilar förbjudas?

Kanske borde man förbjuda allting. I slutändan är allting skadligt och man inte kan hantera det, eller för den delen, hålla uppmärksamheten på vägen när du går. Du kan missbruka det mesta som leder till döden. Mat, rökning, bilar, stress och 1 000 andra saker.

Så var uppmärksam. Även Pokémon Go kan vara farligt, men är inte värt att förbjuda.