• Eva-Lott "Lotti" Andersson driver företaget Life Improvement, som har sin bas i Linköpingsstadsdelen Valla. Foto: Dennis Petersson
  • Med en självtillverkad cykelvagn är hennes verksamhet mobil. Foto: Dennis Petersson
  • Alla produkter i verksamheten är ekologiska. Foto: Dennis Petersson

Företagaren med bred kompetens

"Kroppen är komplex men logisk"

Certifierad massör, diplomerad beröringspedagog, vägledande coach och dramakommunikatör, lägg där till universitetsstudier och vidareutbildningar. Eva-Lott Andersson har en bred kompetens, vilket också la grunden till hennes, sedan ett år tillbaka, nystartade företag Life Improvement. – Jag är väldigt nyfiken av mig, säger hon.

Med en egendesignad cykelvagn, en mobil massagebänk och en välanpassad lokal har Linköpingsföretagare etablerat en unik verksamhet under det senaste året. Efter uppväxten på en bondgård utanför Åtvidaberg, och med mängder av utbildningar och anställningar i ryggsäcken, föll det sig naturligt att ta steget, och uppfylla en dröm.

– Det har funnits vissa saker som jag har känt att jag vill göra i livet, och att starta eget företag är en sådan sak. Min far har alltid haft sitt eget, vilket jag blev van vid, så tanken fanns alltid med mig, men exakt hur det skulle utforma sig visste jag inte, inte förrän jag hade samlat på mig tillräckligt med erfarenheter, både i karriären och livet. 

En samlare

Hon beskriver sig själv som en ekorre, som bara samlar och samlar, och i hennes fall gäller det branscherfarenheter. Till slut kom hon till en punkt då hon ställdes inför frågan: "Vad ska jag göra med allt jag har i bagaget?", en fråga som inte var enkel att besvara.

– Jag kollade runt efter möjliga jobb, men det fanns liksom inga anställningar som matchade min bakgrund. Då började företaget utforma sig, och det tar tid att starta en verksamhet, men nu känner jag mig på banan. Det är superspännande.

Ekologiskt

Hon erbjuder allt från massage och taktil beröring till vägledande coachning, företagsaktiviteter och föreläsningar, nyligen har hon även utbildat sig till MediYoga-instruktör. Något som är övergripande, i alla delar av företaget, är det ekologiska, en viktig del för företagaren.

– När jag och min sambo fick barn för 15 år sedan blev det så otroligt tydligt att man har ansvar för människokroppen. Vad stoppar vi i oss, vad smörjer vi in oss med och vad har vi för kläder på oss? Detta i kombination med min bakgrund som bonddotter gör att det är viktigt för mig att allt i min verksamhet är ekologiskt.

Att hjälpa

Nu tar hon sats mot ett nytt år där hon både kan utöka företaget, både vad gäller tjänster och lokaler, men också hjälpa fler människor, vilket är förmånen som hon brinner mest för.

– Kroppen är komplex, men det finns också en logik i den. Kan man förstå vissa delar av den här logiken kan man också förstå sig själv , och sin kropp, bättre. Det försöker jag lära ut, avslutar Eva-Lott.