• Zee Hansson jobbar på Rex Förmedling i Linköping. Foto: Emma Taube Sjöstedt

Företagsmäklare med fokus på mindre företag

Rex Förmedling är en företagsmäklare som mest jobbar med mindre restauranger, caféer och butiker. I oktober förra året kom Rex Förmedling till Linköping.

Rex Förmedling har huvudkontoret i Göteborg men finns även i Stockholm, Malmö och Linköping, för att nämna några städer. I dag jobbar Zee Hansson själv i Linköping. Hon träffar ofta folk där de jobbar, men har Scandic Hotel som bas.

– Jag har alltid varit intresserad av kunder och affärer, och jag tycker att den här branschen är serviceinriktad. Det roligaste med jobbet är att kunna erbjuda en trygghet till kunderna, och att träffa folk hela tiden, säger Zee Hansson.

Länk mellan köpare och säljare

Zee Hansson säger att Rex Förmedling är länken mellan köpare och säljare, ibland träffar hon personer som har lite svårt med språket och då kan hon hjälpa till. Hon är även noga med att kolla upp alla avtal.

– Många har gjort fel avtal, de vet inte vad säljer, berättar Zee Hansson.

Hon ger ett exempel på en restaurang som nyligen såldes i Linköping. Köparen trodde att hon hade köpt hela konceptet, men ägaren tog restaurangens namn och kundlistan. Köparen fick börja om från början.

Låg startavgift

– Vi är inte som andra företagsmäklare, vi jobbar mest med små butiker, restauranger och caféer. De traditionella företagsmäklarna arbetar med större företag, och tar ganska hög startavgift, anser Zee Hansson och säger att Rex Förmedling tar provision vid försäljning och har en låg startavgift. Hon berättar att de även hjälper företag som inte har råd med startavgiften, och att de i stället får betala extra efter försäljning.