• Vinnaren låter champagnen flöda. Foto. Stefan Hedström
  • Där magin händer. Foto: Stefan Hedström

Företagsvinnaren 2013

En riktig framgångssaga

Kalle Widelius på Widevox blev årets företagare Det har emellertid varit en lång resa sedan företaget startade 1999.

1999 grundade Widelius Widevox, som är en sammanslagning av namnet Widelius och röst (vox). Han tog ett lån på 30 000 för att grunda det, men sedan dess har det flutit på. 2004 kunde Widelius livnära sig på företaget.

– Det är självklart jätteroligt att bli årets företagare, det är ett kvitto på att vi gjort rätt, säger Kalle Widelius stolt.

Det kan han vara med rätta, då företaget idag omsätter 15 miljoner och finns på fyra orter.

Företaget

Företaget är ett produktionsbolag som levererar ”röst & ljud på alla språk”. Det innebär att de använder proffsröster och musiker för att spela in allt från radioreklam till företagsfilmer. Företaget är superinternationellt och har speakers över hela världen.

Online Voices

Företaget Online Voices är inbakade i Widevox och har något fullständigt unikt. De har under 15 år samlat röster från hela världen för att kunna användas till precis det kunden vill ha. Vill en israel göra fransk radioreklam hittar Online Voices en speaker om de inte redan har det. Vill någon i världen ha en mörk amerikansk trailerröst till sin nya actionfilm, så fixar de det. Man kan även leta själv i deras arkiv.

– Vi är väldigt noga med kvaliteten och vi tar nästan alltid röster från hemlandet för att få rätt flyt, avslutar Kalle Widelius.