• Ove Karlsson, som driver Beach arena, vill gärna öka intresset för mer annorlunda sporter. Nytt för arenan är paddeltennis. Foto: Fanny Miles
  • Det funktionella gymmet ska flyttas och i stället ska paddeltennisens glasbur installeras. Foto: Fanny Miles

Först i stan med paddeltennis

Den snabbt växande och populära racketsporten paddeltennis kommer till Beach arena. – Jag tror faktiskt att det till och med är världens snabbast växande sport, säger Ove Karlsson som driver Beach arena.

I ena lokalen ligger sanden fint mellan tårna. Här spelas beach volleyboll och kommer så fortsätta att göra. I den andra står redskapen redo för funktionell träning och i den tredje väntar en hög med förrådsprylar på nytt hem. Nu flyttar den funktionella träningen till en annan del av huset och Ove Karlsson tar över förrådet, allt till förmån för paddeltennis.

– Jag har funderat ett tag på vad jag ska utöka verksamheten med. Jag har tittat på olika sporter och fastnade för paddeltennis som är både roligt och socialt, säger han.

Lätt att lära

Sporten är relativt enkel att lära sig. Racket är lätt i handen och format som en paddel, därav sportens namn.

– Man kan säga att sporten är en kombination av tennis och squash. Poängräkningen är den samma som i tennis, bollen är lik en tennisboll men man spelar på en 10x20 stor bana med glasväggar, vilket påminner om squash, berättar Ove Karlsson.

Omvänd serve

Till skillnad från tennis slås serven underifrån och man spelar oftast i lag om två.

– Det är en sport som ger bra träning och som man dessutom kan bli bra på snabbt, säger Ove Karlsson om sporten som är som störst i Spanien och i Sydamerika.

Städning pågår

På Beach arena väntas första omgången spelas innan sommaren. Först ska lokalerna städas ur och glasburarna installeras.

– Vårt funktionella gym kommer att få en ny och bättre plats i byggnaden medan paddeltennisen får ta över just den lokalen, säger han.

Annorlunda sportklubb

Att Beach arena har samlat de någorlunda ovanliga sporterna Beach volleyboll inomhus, den egenutformade RFT – Raw, functional training och nu paddeltennis verkar inte vara en slump.

– Det är klart att det är kul att kunna plocka in lite annorlunda sporter till verksamheten, avslutar Ove Karlsson.