• Östergötlands hertiginna och Kronprinsessparet fick ett kungligt mottagande. Foto: Tommy Pettersson
  • Prinsessan Estelle ute på sitt första jobb. Foto: Tommy Pettersson
  • Östgötarna lämnade blommor, gåvor och en teckning till Kronprinsessan och Estelle. Foto: Tommy Pettersson 
  • Prinsessan Estelle nyfiken på allt, tog emot blommor från barnen. Foto: Tommy Pettersson
  • Kommunfullmäktiges ordförande i  Norrköping Eva Andersson var en av gästerna på slottet. Foto: Tommy Pettersson

Första dagen på jobbet för Hertiginnan av Östergötland

Prinsessan Estelle Hertiginna av Östergötland besökte länet för första gången i lördags och då i naturum Tåkern och vid en slottsvisning i Linköping.

Prinsessan fick se ”Estelles salong” på slottet och dessutom inviga upplevelsestigen ”Prinsessan Estelles sagostig” vid Tåkern.

Allmänheten mötte upp mangrant på yttre borggården och välkomnade Östergötlands hertiginna och Kronprinsessparet med blommor och hurrarop.

Första dagen på jobbet

Landshövding Elisabeth Nilsson var värd för besöket och tog emot de kungliga gästerna vid deras ankomst till Östergötland tillsammans med bland andra borgmästarinnorna för Linköping och Norrköping, Ann-Cathrine Hjerdt och Eva Andersson.

– Estelle var nyfiken på allt och gick fram till barnen för att ta emot blommor och andra gåvor. Barnflickan berättade att de sagt till Estelle att hon skulle göra sitt första jobb idag, berättar Ann-Cathrine Hjerdt borgmästare i Linköping

Landshövdingen visade runt

Den slottssalong som tillägnats Prinsessan kallas Hertiginnan Estelles salong och den finns i slottets representationsvåning och ligger bredvid matsalen.

– En av slottets salonger är tillägnad Hertiginnan och det var roligt att visa den för Prinsessan och Kronprinsessparet, berättade landshövding Elisabeth Nilsson som dock menade att höjdpunkten vid besöket blev att inviga Prinsessan Estelles sagostig, som också öppnar för alla barn den 17 maj.