• Fredrik och första hyresgästen Malin Granberg vid invigningen. Foto: Tommy Pettersson
  • Lithe Blås stod för underhållningen. Foto: Tommy Pettersson

Första hyresgästen inflyttad

Efterfrågan på studentbostäder är och har varit stor och Studentbostäder gör flera stora satsningar för att öka antalet bostäder och de nya modulhusen i Ryd är efterlängtade. Bostäderna i Ryd är fullt fungerande studentbostäder utrustade med kök och våtutrymmen.

– Modulhusen levererades som färdiga paviljonger vilket gjorde att vi snabbt kunde få fram de nya studentbostäderna. De är nu inflyttningsklara efter endast några månader sedan vi tog första spadtaget, säger Simon Helmér, vd för Studentbostäder. Malin Granberg är första hyresgästen i modulhusen och hon är helnöjd med den nya bostaden.

– Jag börjar flytta in i hörnlägenheten nu på fredag. Egentligen är det formellt inflyttning vid årsskiftet, säger Malin som studerar till ämneslärare vid Linköpings universitet.

– Jag har bott i studentkorridor tidigare men det här är mycket finare. Det är inte väl inte så mycket större än vad jag haft men jag har ju ett eget kök nu.

Byggs överallt

Förutom byggget i Ryd ska det byggas cirka 200 nya lägenheter i kvarteret Irrblosset i Valla. Kvarteret Irrblosset är ett område som ligger nära både Linköpings universitet och stadskärnan i Linköping. Bostäderna kommer att börja byggas våren 2015 och beräknas vara färdiga tidig vår 2017.

Den 14 augusti 2013 invigdes också 22 nya bostäder i kvarteret Irrblosset. De nya husen har 25 studentlägenheter om 24 kvadratmeter. Samtliga fullt utrustade med kök och våtutrymmen. Studentbostäder har ett så kallat ”tidsbegränsat bygglov” som innebär att bostäderna får stå kvar i 15 år.

Torget i Vallastaden

Studentbostäder har även skrivit avtal med kommunen för att bygga bostäder vid torget i Vallastaden. Planen är att börja bygga under våren 2015.

Studentbostäder har projekterat för cirka 120 studentlägenheter. Delar av studentbostäderna byggs enligt ett nytt koncept där arkitektstudenter gjort ritningarna. Det är resultatet av en arkitekttävling i Studentbostäders regi där vinnarbidraget nu får en chans att omsättas i verkligheten. Förhoppningen är att allt ska vara klart till Bo2017.