• Arenabolaget har bland annat uppmanat alla som kommer till eventet att ta tåget. Foto: Julia Kimell
  • Joakim Ritzén är försäljningschef på Arenabolaget. Foto: Julia Kimell

Första miljömärkta eventet i Linköping

Eventet Mötesplats för Idrott och destination kommer att äga rum på Konsert och Kongress i år. Arenabolaget är det första eventet i Linköping som har blivit godkänt som ett Miljömärkt Event.

Bakom Miljömärkt Event står Stiftelsen Håll Sverige Rent. För att bli godkänd som ett Miljömärkt Event måste kriterier uppfyllas som innebär att eventen ska minska miljöpåverkan och reducera resursförbrukningen. Till eventet på Konsert och Kongress har Arenabolaget exempelvis sett till att ha avfallssortering och inte köpa vatten på flaska.

–Vi har även tagit ett steg till och samarbetat med arrangören och deltagarna. Bland annat uppmanar vi alla som kommer till eventet att ta tåget, berättar Joakim Ritzén, försäljningschef på Arenabolaget.

Andra event som tidigare har blivit godkända som Miljömärkt Event är bland annat Vasaloppet, Gröna Idéer i Helsingborg samt Malmöfestivalen.

Utveckla arbetet med miljön

Arenabolaget har tidigare fått miljömärkningen Green Key för anläggningen Konsert och Kongress och miljömärket Svanen för Konsert och Kongress Bistro.

– Arenabolaget har kommit långt i Sverige när det gäller miljötänk. Ett led för att minska miljöpåverkan är vårt arbete med närproducerad och lokalt odlad mat. Målet är att utveckla och förfina vårt arbete med miljön, säger Joakim Ritzén.

Andra året i rad

Den 29-29 oktober är det dags för Mötesplats Idrott och destination som arrangeras för andra året i rad. Det är en mötesplats för svensk idrott och destinationer, som arbetar med att gemensamt samlas kring internationella idrottsevenemang.

Arrangören är Centrum för Idrottsevenemang och i år är samarbetspartnerna Arenabolaget, Linköpings kommun samt East Sweden Convention Bureau.