• Rebecka Gabrielsson laddar bilen vid elstolpen i IKANO-området. Foto: Tommy Pettersson

Fortsatt svårt för elbilen

Sedan en dryg vecka tillbaka kör Folkpartiets fullmäktigekandidat Rebecka Gabrielsson runt med en nyinköpt elbil under sitt kampanjarbete och hon har nästan genast insett hur svårt det är att äga en elbil i Linköping.

Det största problemet som hon har haft under de senaste dagarna är att hitta snabbladdande stolpar för enkla och korta turer i Linköping och i närområdet.

Behövs fler stolpar

– En laddning räcker ofta runt femton mil, så många resenärer på E4an skulle behöva ladda om i Linköping. Och Linköping är en perfekt rastplats att stanna och ta en 15 till 20 minuters fika på, säger Rebecka Gabrielsson

Stolpar i P-hus?

Gabrielsson vill se ett Linköping med fler snabbladdande stolpar ute vid våra avfarter från E4. Hon vill också se fler snabbladdande stolpar inne i city, gärna utanför våra p-hus. Att bli intvingad i ett p-hus bara för att få ladda är inte det optimala, det borde finnas fler valmöjligheter för att ladda sin bil.

– Allt fler vill köra klimatsmart. I Linköping har vi satsat på biogasen, men vi har inte hängt med när det gäller elbilar. Elbilarna börjar nu komma ner i pris och få så bra kapacitet att det är ett alternativ för oss medelsvenssons, men då måste man ju kunna ladda bilen, menar Rebecka Gabrielsson.