• Tobias Birgersson, ordförande AFK, hoppas på ett föreningsöverskridande fotbollsläger i sommar. Foto: Fanny Miles

Fotboll i fokus på läger

I augusti håller AFK, Östria Lambohov och Kenty Linköping i ett fotbollsläger i samverkan med Fotboll 4 u. Lägret pågår dagtid under fyra dagar och riktar sig till ungdomar mellan 11 och 16 år. – Lägret ska fungera som ett föreningsöverskridande forum där ungdomarna får möjlighet till kvalitativa träningstimmar tillsammans med skickliga och erfarna instruktörer, berättar Tobias Birgersson, ordförande i AFK.

Varje sommar släcker fotbollsföreningarna ner sin verksamhet och tar välförtjänt semester. Tobias Birgersson ser positivt på att det ändå pågår mycket aktivitet i fotbollsvärlden för ungdomar under sommarlovet. Dock efterfrågar han ett större utbud för alla åldrar.

– Lägret riktar sig till ungdomar födda -05 till -00. Utbudet är lite skralt för just den åldersgruppen. Vi ser därför lägret som ett komplement till föreningslivet och övriga fotbollsaktiviteter som anordnas under sommaruppehållen, säger han.

Söderberg och Djordjic

Fotboll 4 u Linköping har även hjälp av fotbollsnätverket Vi lirare som har ett helt stall av ex-elitspelare och tränare. Tidigare förbundskapten Tommy Söderberg och Bojan Djordjic dyker upp under lägret, tränar med ungdomarna och delar med sig av sina fotbollsfilosofier.

Glädjen med fotboll

Tobias Birgersson vill understryka att det är fotbollen som står i fokus under de fyra träningsdagarna.Fotboll och glädje.

– Möten och samverkan mellan spelare från olika föreningar kan bli spännande. Vi hoppas på att få en större mix av instruktörer från andra delar av Östergötland samt spelare från olika föreningar. Då skapas möjligheter att få ta del av andras kompetens och erfarenhet. För det finns mycket kompetens inom fotbollen, menar han. Lägret håller i två träningspass om dagen och utgår bland annat från Fredriksbergs IF och Östria Lambohov.