• Alexander Nestun och Jacob Samuelsson siktar högt. Foto: Stefan Hedström
  • Packe är en viktig kugge för LFF ungdom. Foro: Stefan Hedström
  • Hela gänget lirar. Foto: Stefan Hedström

Fotboll och stark vilja

Ungdom och föräldrar

Linköping FF bildades 1981 för att sedan bli en ungdomsförening helt och hållet 2009. Linköping FF ungdom har sedan dess bara ökat och har numera 220 aktiva medlemmar.

LFF ungdom har just nu pojkar –08 till ungdom 17. Tjejerna är med i tidig ålder, men går sedan vidare till andra lag.

Ideellt

En av de viktigaste limdropparna för att hålla ihop organisationen är fotbollsansvarige Patrik ”Packe” Johansson, och lagets enda heltidsinställda sedan fem år tillbaka. Förutom honom är allt annat ideellt arbete.

– Vi skulle inte överleva utan alla föräldrar som gör ett enormt arbete för att hålla ihop organisationen, självklart som tränare, men också med det administrativa med mycket mera. Alla intäkter vi får in går tillbaka till ungdomarna, berättar Patrik Johansson.

– Dock får inte föräldrar träna pojkar fjorton år och uppåt, då det kan bli infekterat med egna barn om speltid och beröm och så vidare, menar Johansson.

Närområden

– Något som är kul är att många grabbar från andra områden vill spela med oss. Våra närområden är Johannelund, Berga och Tannefors. Till exempel har vi börjat ett samarbete med Bäckskolan, där eleverna kommer ner och lirar med oss. Tyvärr har vi inte fått ner föräldrarna än, men det kommer, säger Johansson.

Arsenal och Real Madrid

Alexander Nestun och Jacob Samuelsson är två tioåriga LFF:are med höga ambitioner. Första anhalten är sommarens stora cup.

– Det är roligt för det är väldigt tufft med alla duktiga spelare i laget. Just nu har vi många bra forwards. I sommar ska spela i Bullerby Cup som är en stor turnering, säger Alexander Nestun.

- Jag hoppas att vi vinner, men jag tror det kan bli en niondeplats, säger Jacob Samuelsson och fortsätter, det lag helst vill komma till när jag blir äldre är Djurgården och sedan Arsenal.

– Och jag vill först till ÅFF och sedan till Real Madrid, flikar Nestun in.