• ÅFF:s Roar Hansen och LFC:s Kim Björkegren var några av fotbollsprofilerna som närvarade. Foto: Lars-Göran Bexell

Fotbollscafé med många profiler

I år firar ÖFF hundra år och det uppmärksammas bland annat med fyra fotbollscaféer runt om i länet i samarbete med Östergötlands Idrottshistoriska Sällskap. I förra veckan samlades en mängd fotbollsprofiler i Åtvidaberg.

Idrottshistoriska sällskapets ordförande Sven Hagman inledde kvällen, därefter tog Bosse Ohlsson över taktpinnen i rask takt och med en knippe humor presenterade han länets tolv allsvenska lag, hälften herrlag och hälften damlag, genom tiderna.

Blickar framåt

ÅFF representerades av managern Roar Hansen som inte ville prata om premiärmatchen mot Värnamo, förlust med 4-0:

– Nej, nu ser vi framåt och mot matchen hemma på Kopparvallen. Mitt mål med ÅFF är att vi ska ha ett bra lag och en bra ekonomi i klubben.

Björkegrens LFC

Även Kim Björkegren, ny tränare för Linköpings FC, deltog vid det välbesökta fotbollscaféet.

– Cirkeln är sluten. Jag började som spelare i Linköping och nu är jag tränare för LFC.

Kim menade att det är lättare att träna ett damlag då tjejerna är mer lyhörda, men kanske har lite svårare att bryta ett visst mönster.

– Jag fick ett råd en gång om att för att utveckla sitt ledarskap ska man träna damer. Till i år har en handfull spelare försvunnit och vi har fått några nya, så det kommer givetvis att ta tid att utveckla laget och vi kommer säkert att gå på några minor under året.

Är LFC ett guldlag i år?

– Det är nog att ta i att sätta den målsättningen, men frågar man spelarna så har de guld i sikte, avslutade Björkegren.