• Fotterapeuterna Maria Korkstad och Malin Ekvall kompletterar varandra perfekt. Nu har de startat ett helt nytt koncept, under namnet Fotvårdsteamet. Foto: Dennis Petersson
  • Att hitta orsaken till fotproblematiken är lika viktigt som behandlingen. Foto: Dennis Petersson
  • På den nya mottagningen säljer de inte bara skor och inlägg, utan även en hel del fot- och hudvårdsprodukter. Foto: Dennis Petersson

Fötternas egna paradis

Erfarenhet råder det ingen brist på, fotterapeuterna Maria Krokstad och Malin Ekvall har många år i branschen bakom sig. Med gemensamma drömmar och mål slog de samman sina kompetenser och startade en helt ny verksamhet, Fotvårdsteamet, där personlig service och familjär stämning är grundpelarna.

För cirka tre månader sedan gick flytten, från den tidigare arbetsplatsen vid Fotvårdskliniken till den nya mottagningen på S:t Larsgatan i Linköping. Med en vilja att utvecklas, och förverkliga egna tankar och idéer, tog kollegorna Maria och Malin ett gemensamt beslut, att satsa på ett helt nytt koncept, i helt andra lokaler. 

– Här har vi en personlig och harmonisk miljö som vi kan påverka, och vi kan hela tiden utveckla oss i den riktning vi önskar. De första månaderna har gått jättebra, många av våra gamla kunder har hittat hit och de är nöjda, så väl med läget som med lokalerna.

Hitta besvären

Som fotterapeuter och egenföretagare kompletterar de varandra perfekt, något de upptäckte efter flera år som kollegor. Nu, med deras gemensamma koncept, kan de erbjuda medicinsk fotvård med ett helhetsfokus och en problembaserad arbetsprocess. Att hitta orsaken till besvären är lika viktigt som en fläckfri behandling.

– Många som kommer till oss har någon form av problematik med sina fötter, och därför jobbar vi mycket med rådgivning och att erbjuda gynnsamma skor och inlägg. Vi är även bra på bland annat nageltrång, förhårdnader och vårtor, och många av våra kunder är regelbundna kunder, vilket verksamheten bygger på, berättar Maria Krokstad.

Utveckling

Efter flytten har fotterapeuterna fått en nystart och viljan att utveckla verksamheten ytterligare är stor, och enligt dem själv är möjligheterna många. Först ska de bara göra sig hemmastadda på den nya adressen, dit de hoppas att ännu fler kunder hittar.