• Byggnaden kommer att ligga på ett stenkasts avstånd från Isovalen.Foto: Tommy Pettersson

Framtidens arbetsliv flyttar in i Vallastaden

Sankt Kors Fastigheter bygger kontorshus

I Vallastaden är inte det ena huset det andra likt. Men en av byggnaderna skiljer sig från resten även i när det gäller sitt innehåll.

Det är Sankt Kors Fastigheter bygger Vallastadens enda kontorshus där det finns möjlighet för såväl små som stora företag att vara först på plan att etablera sin verksamhet i Vallastaden med närhet till både universitetet och till Science Park Mjärdevi.

Samverkansbygge

Bygget har skett i samverkan med Stångåstaden och Studentbostäder i Linköping, som bygger de övriga husen i Torgkvarteret.

– Vi tror att det är högintressant för många olika företag att etablera sig i en så dynamisk miljö, säger Jan-Åke Jonsson, fastighetsutvecklare på Sankt Kors och fortsätter.

– Förutom närheten till universitetet och Science Park Mjärdevi är Vallastaden ett av Sveriges mest spännande och unika samhällsbyggnadsprojekt. I bottenplan planerar vi för en ny typ av aktivitetsbaserat kontorshotell för företag med behov av hög flexibilitet. De övriga våningsplanen innehåller mer traditionella kontor. Storlekarna varierar från en kontorsplats till flera plan om någon aktör så önskar.

Takterass

Flera gemensamma är en viktig komponent i Sankt Kors koncept. På taket planeras en terrass med utrymme för samlingar och evenemang där alla i huset har tillträde.

– Vi är måna om att skapa mötesplatser i anslutning till våra fastigheter. Det är ofta i de oväntade mötena som de goda idéerna och affärerna uppstår, säger Jan-Åke vidare.

– Byggnaden ligger vid Torgkvarteret, en av entréerna till Vallastaden och i direkt anknytning till Smedstadsbäcken och med såväl Campushallen och Isovalen på ett stenkasts avstånd. Kontorshuset beräknas färdigt under våren 2017, då vissa delar av huset ska visas upp under bo-och samhällsexpot, bland annat kommer expobesökarna kunna få ta del av utsikten från den fina terrassen på taket.