Framtidens arbetsliv flyttar in i Vallastaden

I Vallastaden är inte det ena huset det andra likt. Men en av byggnaderna skiljer sig från resten även i sitt innehåll.

Det är Sankt Kors Fastigheter som bygger Vallastadens enda kontorshus. Här finns möjlighet för såväl små som stora företag att vara först på plan och etablera sin verksamhet i Vallastaden med närhet till såväl universitetet och Science Park Mjärdevi

– Vi tror att det är högintressant för många olika företag att etablera sig i en så dynamisk miljö, säger Jan-Åke Jonsson, fastighetsutvecklare på Sankt Kors. Förutom närheten till universitetet och Science Park Mjärdevi är läget i ett av Sveriges mest spännande samhällsbyggnadsprojekt unikt. I bottenplan planerar vi för en ny typ av aktivitetsbaserat kontorshotell för företag med behov av hög flexibilitet. De övriga planen innehåller mer traditionella kontor. Storlekarna varierar från en kontorsplats till flera plan om någon aktör så önskar, säger Jan-Åke.

Tatkterass

Flera gemensamma är en viktig komponent i konceptet. På taket planeras en terrass med utrymme för samlingar och evenemang.

– Vi är måna om att skapa mötesplatser i anknytning till våra fastigheter, säger Jan-Åke. Det är ofta i de oväntade mötena som de goda idéerna och affärerna uppstår.

Byggnaden ligger vid Torgkvarteret, en av entréerna till Vallastaden och i direkt anknytning till Smedstadsbäcken och med såväl Campushallen och Isovalen på ett stenkasts avstånd. Kontorshuset beräknas färdigt under våren 2017, vissa delar av huset ska visas upp under expot, bland annat kommer expobesökarna kunna få ta del av utsikten från den fina terrassen på taket.

Bygget har skett i samverkan med Stångåstaden och Studentbostäder, som bygger de övriga huset i Torgkvarteret.