• Norrköpingsbaserade Drivvedsfolket står på Framtidens scen under kvällen. Foto: Drivvedsfolkets pressbild

Framtidskonst under kulturfestivalen

Det relativt nyetablerade kulturhuset Framtiden bjuder in Linköping under City art link. Med start vid lunch väntar ett program som innefattar konst, musik och fest.

Dagligdags huserar konstnärer, tatuerare, musiker men även vanliga fikasugna personer på Framtiden. Temat för Framtiden är alternativ kultur och kreativitet och det tar de vara på under kulturfestivalen City art link.

– Jag tror att vi har det mest ungdomliga utbudet, de andra som är med under City Art Link riktar sig mer till äldre personer, menar Pär Carlsson på kulturhuset Framtiden.

Livekonst under dagen

Under dagen kommer besökarna att bjudas på livekonst. Viktor Byhr och Lo Frithof Theodor från Streetexpression i Göteborg har fått fria händer att göra vad de vill med en tio meter stor väggyta i kulturhuset.

– Vi har inte gett dem några ramar, men jag tror att de kommer använda mycket spray eftersom det är en så stor yta, säger Pär Carlsson.

Fest och musik

Del två av arrangemanget kommer att bestå av en fest för föreningens medlemmar och under kvällen ska Drivvedsfolket från Norrköping och Avgrunden från Stockholm spela.

– Festen är för medlemmar men vem som helst kan bli medlem, säger han.