• Queens är en väldigt populär lunchrestaurang. Foto: Tommy Pettersson
  • Restaurangchef Fira Mohsen och ägaren Khalil El Hessi står för en förnyelse. Foto: Kajsa Nilsson

Från Plaza till QUEENS

Konkurrensen i restaurangbranschen är stenhård. Att vara krögare är ingen dans på rosor utan ett hårt arbete krävs för att få ekonomin att gå ihop på sista raden.

Några som lever i den tuffa verkligheten är personal och ägare på Queens. Konkurrensen är alldeles speciellt skarp just på en av Sveriges krogtäta stråk, Ågatan.

Klassisk meny

Men det kan väl också vara en stor fördel att ligga i mitten av Linköpings hetaste nöjesområde. Queens har en skön blandning av vad man behöver. Ett välrenommerat lunchalternativ med en populär Husmanskostbuffé, musik serverat på övervåningen där discjockeyn huserar om inte någon partytrubadur underhåller istället. En After Work med överkomliga priser på både mat och dryck samt en nattklubb på fredagar och lördagar som samlar en åldersblandad grupp människor.

– Vi har satsat medvetet på en förnyelse den senaste tiden och det märks att det uppskattas av våra gäster. Vi bygger vidare på och utvecklar vårt pubkoncept med att vi tagit in flera olika sorters öl, säger Khalil El Hessi som har jobbat sedan tonåren i branschen och tog över Queens från sin pappa år 2012.

För alla åldrar

Queens och framförallt föregångaren Plaza hade tidigare en stämpel på sig att enbart vara ett ungdomsställe men idag hittar även är mer mogen publik till den uppfräschade krogen.

– Det kändes bra att byta stil. Det har gått drygt ett år nu och med den positiva respons vi fått så känns det bara bra, berättar Firas Mohsen restaurangchef på Queens.