• Cirkus Prütz spelade covers och underhöll med mellansnack. Foto: Tommy Pettersson

Frasse och Sami presenterar Blues

Nu ljuder det Bluestoner på Drottninggatan. Linköping har fått en ny scen för blues, rockabilly och bluesrock. På L Orient och hos den alltid lika glada Sami Rahim huserar numera Blue Notes Blues Club.
Det fattas en scen för blues och ursprunglig rock n roll. Det menar Frasse Fransson som tagit initiativet till den nya klubben och med sig har han Sami Rahim. En duo som brinner för den levande musiken.

Inte fotbollsspelaren Bremner


Premiärkvällen avklarades när Johnny Wildcat spelade sin svenska rockabilly tillsammans med Red barn Rumblers. Ett par veckor senare uppträdde pubrocklegenden och låtskrivaren Billy Bremner. Han må snart fylla 70 år och vara på ålders höst men ge honom en gitarr och mikrofon och han går igång på alla cylindrar. Han var redan etablerad som studiomusiker 1978 när han gick med i smått mytomspunna Rockpile. Genom åren har han arbetat med Paul McCartney, Johnny Cash, Elvis Costello och många flera. Här var han kompad av bas och gitarr i det lilla formatet men svängde gott gjorde det.

Inledde kvällen gjorde Cirkus Prütz


Under kommande kvällar finns det en hel del bokat och den fjärde december kommer Lina Gail Lewis, dock utan sin mer kände bror, Jerry Lee Lewis men tillsammans med Steve Gibbons och The Rockarounds för att göra sin version av en julshow. Det blir även Rockbilly med The Kingbees och Dennis och The Rocktones den 17 oktober, Den 13 november spelar TT Grace och det finns ännu mer att lägga ögon och öron på.