• Fri fart är lika med full fart. Foto: Museihuset

Fri fart för tionde gången

Återigen är det dags för båt och bilnostalgi i fartfylld anda. Denna gång har man dock flyttat från Göta kanal och in till centrala Linköping och efter som man fyller tio år blir det lite extra festligt.

Det är i år tio år sedan man startade ”Fri fart” och då höll man till på Göta Kanal med de vackra och snabba veteranbåtar som bjöd på både ögonfröjd och spänning.

Flyttat till Kinda Kanal

Nu kommer man att fira de första tio åren med fri fart och gör därför en rockad och flyttar in till centrala linköping och Kinda kanal den vackra sträckningen där Stångån ingår. Anledning till flytten är att man anser att det finns möjlighet att låta ”Fri Fart” växa sig både större och bättre. Till jubelföreställning den 26 juli så kommer alla båtar som tidigare varit med att bjudas in för en riktig fartfest. Ett 40-tal av Skandinaviens alla veteranbåtsentusiaster samlas för att visa upp sina snabbgående nostalgibåtars högfartsegenskaper på Kinda kanal mitt inne i Linköping.

Bilar, båtar och mer båtar

Under dagen körs två uppvisningsrace, där båtarna först paraderar för presentation för att sedan ra förbi publiken i full fart. Båtarna ligger även förtöjda vid kaj för närmare beskådande. Hit kommer entusiaster som lagt ner sin själ för att kunna visa upp sina båtar i nära nog nyskick. Det kommer även att finnas andra intressanta programpunkter, som till exempel veteranbilar samt uppvisning med racermodellbåtar.