Fuglesang till Flygvapenmuseum

Rymdfararen Christer Fuglesang kommer till Flygvapenmuseum som föreläsare under en nätverkskväll som anordnas av industritekniska konsultföretaget Etteplan.

Syftet är att lyfta och stärka samarbetet mellan ingenjörsföretag, universitet och näringslivsorgansiationer i Linköping.

Det finska företaget satsar stort på staden vid Stångån och har nyligen köpt upp ett företag inom regionen med 45 konsulter verksamma inom främst flyg- och försvarssektorn. Inte för inte som nätverkskvällen hålls på Flygvapenmuseum, ett signum för flyghuvudstaden.

–Vi tycker att den här regionen är mycket spännande och intressant med alla högteknologiska företag som är etablerade här och vårt nätverk i regionen sträcker sig över flera teknikområden med olika kompetenser. Vi tror att regionen kan stärkas ytterligare genom att samarbeta både genom mer formella samarbetsprojekt men också genom att erbjuda mera lättsamma och kreativa mötesplatser, som t.ex. nätverksträffar med information, inspiration och mingel, säger Matts Eriksson, business unit director på East Sweden, i ett pressmeddelande.

Viktigt samarbete

NuLinks vd Yvonne Rosmark menar att det är viktigt och positivt för Linköping som flyghuvudstad, med arrangemang av den här typen.

– Den här typen av nätverksaktiviteter är jättebra. Det sätter Flyghuvudstaden Linköping och dess starka näringsliv kopplat till flyg och rymd på kartan. Vi ser hur den här marknaden står inför en väldigt expansiv period både i regionen och globalt, därför är det viktigt att samarbeta på alla vis för att positionera oss på en nationell och internationell marknad, säger hon i pressmeddelandet. Nätverkskvällen hålls den 22 januari.