• Det var Ridklubbens ungdomar som låg bakom aktiviteterna på lovet. Foto: Caroline Scharf
  • Det var trångt i Ridhuset när det bjöds på äventyr och lek. Foto: Caroline Scharf

Full fart i ridhuset

Under påsken var det full fart i ridhuset med en mängd aktiviteter. Ridskolechefen Maja Johansson ser även en ljus framtid och ett ökat intresse för ridsport i största allmänhet.
Under påsklovet sjöd Ridklubben av aktiviteter. Flera av dessa ordnades av klubbens yngre medlemmar helt själva och självkart ställde ungdomarna upp ideellt.
Upp till kamp
– På tisdagen hade vi något som kallades ”påskkärringarnas kamp” och som liknade ”fångarna på fortet” med olika stationer som man skulle klara av och det var drygt ett 40-tal barn och ungdomar som var med och tävlade. Det är imponerade många då vi endast har 140 medlemmar i Åtvidabergs Ridklubb, berättar Maja Johansson och fortsätter:
– Senare under veckan var det så kallad kvartsridning, då den som ville kunde prova på att rida under en kvart eller lite längre. Sedan hade vi utomhusridning i fredags. Det var också väldigt uppskattat.
Ponnyridning
Åtvidabergs Ridklubb har, till största delen, mindre hästar och ponnys i sin verksamhet men Maja Johansson ser ett ökat intresse även från vuxna.
– Det är kanske föräldrar som vill börja göra något med sina barn men även andra än de som är föräldrar till ridskolebarnen har börjat höra av sig till oss. Det är självklart roligt och därför har vi börjat se över vilka hästar vi har och vilka vi vill utöka med. Som det är nu så har vi mest ponnys men med tiden så kommer vi nog att skaffa fler stora hästar, säger Maja Johansson.
Killar välkomna
Åtvidabergs Ridklubb är inget undantag utan deras medlemmar är mest kvinnor i alla åldrar. Med under aktivitetsdagen ”påskkärringarnas kamp” var dock några yngre killar och sedan var en äldre kille ledare.
– Jag vet inte riktigt vad detta beror på, att det är så stor andel tjejer som ägnar sig åt ridsport, men vi håller självklart dörrarna öppna för killar i alla åldrar, avslutar Maja Johansson, tillförordnad ridskolechef.