• Stefan Wärnholm, VD på Vikingbuss och busschaufför anlände till Norrköping i god tid. Foto: Tommy Pettersson
  • Personlig service i högsätet när Vikingbusspersonal tar emot på Norrköpings flygplats. Foto: Tommy Pettersson
  • Över 150 personer skulle med på torsdagsavgången. Foto: Tommy Pettersson

Fyller flygplan till Kroatien

I förra veckan rullade bussarna in på Norrköpings flygplats och resenärerna fyllde ett helt flygplan med destination Kroatien.

Kroatien har på senare år blivit ett oerhört  populärt resmål för svenskarna. När man varit några gånger i Grekland eller Italien lockas man nu av det mer okända som ligger i hörnet av Medelhavet.

Kunniga reseledare

Besöksmål som det vackra världsarvet Dubrovnik, fantastiska Istrien och en rundtur bland historiska platser parat med sköna bad samt god mat är svårslagna för vilken traditionell turistort som helst. Det var drygt 150 förväntansfulla Östgötar som klev av "Viking-bussarna" och steg in i Scandjets flygplan en Boeing 737.

En av tre charteravgångar till Kroatien var fullbokad sedan länge i bästa resemånaden, september. Men nu väntar ytterligare två avgångar i år.

– Det är mycket högt tryck i år och folk vill verkligen flyga regionalt från Norrköping och Linköping. Man uppskattar våra regionala flygplatser tack vare god service och man kan stiga på våra bussar från sin hemort för att slippa bilen och långa resor med tåg, säger Stefan Wärnholm, VD på Vikingbuss som i torsdags var busschaufför på en av bussarna.

– Vi vänder oss till kunder som vill bli guidade och ha en kunnig reseledare vilket gör att våra Rundturserbjudande är väldigt populära.