• Dubbla besök av Gardell. Foto: Pressbild

Gardell firar 30 år

Folkkäre författaren och komikern Jonas Gardell har nu roat och oroat oss i 30 år. Det firar han med att komma till Linköping inte mindre än två gånger under den närmaste tiden.

Showen heter "30 år tillsammans" och är så gott som utsåld redan innan premiären är överstökad. Det är en otroligt peppad Jonas som låter hälsa i ett pressmeddelande:

– Det är fortfarande två veckor kvar tills turnén börjar men hösten är nästan utsåld! Det ska bli jävlarimig rock and roll att äntligen komma ut och få spela igen, säger Jonas Gardell och fortsätter med att säga:

Självklart

– Och det är nästan självklart att vi fortsätter hela våren. Jag säger till svenska folket som Christer Sandelin så vackert skaldade: "Vill ha dig i mörkret hos mig! Låt det aldrig ta slut!

På dessa 30 år har Gardell gått från att vara en udda fågel på besök i folkhemmet till att bli hyllad och älskad av en hel nation. Han deltar flitigt i samhällsdebatten, skriver böcker om Gud och Jesus men i sin nya föreställning försöker han förstå hur det egentligen gick till. Till Linköping kommer han den andre december och så blir det en extra föreställnig den 29 januari.