• Speciellt inbjudna gäststudenter bjöds in på City art Link-aktiviteterna. Foto: Tommy Pettersson
  • Sandra Viktor och Marianne Lindh trängs med Pokémonfantaster. Foto: Tommy Pettersson

Gatulivets konst för en dag

Alla var som ute och promenerade i stadskärnan i lördags fick en inblick i vad stadens hantverkare och konstnärer kan åstadkomma genom City art Link´s "Kulturarbete pågår" aktiviteter.

City art Link har funnits sedan 2005 och har på senare tid flyttat in i kvarteren och blivit mer förankrad hos Linköpingsborna.

Varning kultur

Kulturfestivalen 2016, där man skämtsamt varnade för kulturen, pågick under lördagen på ett femtontal ställen i innerstaden.

– Kultur är på allvar och får man bara lite smak på den så finns det en risk för att man smittas av den. Kulturen har tyvärr inte alltid de resurser som behövs för att visa att konsten berikar livet. Vi vill med våra kulturmöten visa vilken bredd Linköpings kulturliv har för att man ska fortsätta att ta del av det livet resten av året, säger Anders Lindkvist ordförande i Hemslöjden i Linköping.

Gatulivet på parkeringen

Förutom att se och höra på kulturlivet kunde man även se och uppleva Bondens egen marknad på Borggården, torghandel på Trädgårdstorget samt handeln på Stora torget.

Om man inte fått nog av det rika folklivet på Linköpings gator och torg så kunde man denna lördag dessutom ta del av arrangemanget Gatuliv. Kommunen och pigga Citysamverkan hade stängt biltrafiken på delar av Storgatan för att gynna gående. Bland loppmarknader, blåsorkestrar och dansflashmob fick till och med Pokémonfantasterna titta upp en stund från sina mobiltelefoner.

– I år hade vi planerat Gatuliv i en mindre skala men arrangemanget har fungerat perfekt ändå. Nu har vi fokuserat på utvecklingsstråket Storgatan och konceptet Parking Day. Härlig stämning och mycket folk som vandrat på Storgatan idag , säger Marianne Lindh, vd på föreningen Citysamverkan och får stöd av kommunens projektansvarige Sandra Viktor.

– Att det händer så mycket på en gång tillför vårt fina city jättemycket. Idag har vi haft konst, kultur, torghandel och gatuliv på en och samma dag. Det kan inte bli så mycket bättre.