• Karin Herentz, Tommy Sylvan och Christina Juslin på HSB vidarebefordrar dina vantar till Stadsmissionen. Foto: Julia Kimell

Ge din halsduk till någon som behöver den bättre

Kylan kryper på men alla har inte lika stora möjligheter till en varm och fridfull jul. Bostadsorganisationen HSB känner sitt kall att göra vad de kan och kallar därför in till julklappsinsamling i deras Tanneforskontor söndagen den 14 december.

– Det Stadsmissionen efterfrågar är värmande kläder och hygienartiklar. Det ska vara helt och rent och hygienartiklarnas förpackningar ska vara obrutna, informerar Karin Herentz som är medlemsansvarig på HSB Östergötland.

Hjälpa lokalt

Hon har själv lämnat både mössa och fleecetröja men hennes mans ”snöskottarjacka” fick stanna hemma i garderoben.

Idén uppstod till denna vinter och knäcktes av marknadsavdelningen. HSB:s 31 regionföreningar har det gemensamma värdeordet ethos där omtanken är viktig. Därför har man av tradition arbetat med bistånd och skänker till exempel ut 2 kronor per medlem och år till biståndsorganisationen We Effect, och 1 000 kronor per nyproducerad lägenhet.

– Vi kände att vi nu ville hjälpa lokalt och hörde därför av oss till Stadsmissionen. Det är så många i vår närhet som behöver hjälp. Responsen från dem är förstås positiv och vi uppmanar våra medlemmar och alla andra att lämna in jackor, mössor, vantar och halsdukar som man inte använder längre. Bara de är hela och rena.

Karin Herentz har en viktig uppmaning till:

Slå inte in!

– Slå inte in din gåva. Vi vill kontrollera allt innan, så man får i stället slå in här på plats. Vi står för papper och snören och även julmys med glögg och fika. Sedan märker vi klapparna med etikett där det står storlek på plaggen eller vad de innehåller.

Kan man inte komma och lämna in sin gåva den 14 december klockan 12-15 går det bra att komma in på deras kontor i Tannefors och lämna in hela veckan innan, men sedan kommer Stadsmissionen och hämtar sina julgåvor och slussar vidare till rätt person.